I sidste uge rejste Digitally teamet til Paris, for at deltage i den hidtil største Wordcamp til dato – Wordcamp Europe 2017.

Det var varmt (meget varmt!!) i Frankrigs smukke og historiske hovedstad, Paris. Konferencen blev afholdt i Les Docks de Paris og var pakket med spændende oplæg der dækkede udvikling, design, forretning og det at drive et digitalt bureau, der udvikler i WordPress CMS.

Vi forsøgte at deltage i alle oplæg, som kunne have relevans for os i.f.t. at udvikle de skarpeste hjemmesider til Jer. Jeg har herunder listet vores vigtigste takeaways fra Wordcamp, som jeg håber du vil læse (det tager kun 119 sekunder).

 

WordPress har skabt en ny page builder, og vi er ikke begejstrede

Sammen med WordPress 4.8 kom også et nyt plugin, Gutenberg. Gutenberg er en ny pagebuilder skabt af WordPress selv. Den gør det muligt at skabe mere dynamiske sider og blogindlæg, ved at bruge ‘blocks’ i stedet for den visuelle editor, som vi kender i dag.

Gutenberg er i beta lige nu, og har kun få hundrede installationer.

Matt Mullenweg, CO founder af WordPress, viste en demo af Gutenberg i hans oplæg, og vi var ærligt talt skuffede. Det er ikke tilnærmelsesvis lige så avanceret som andre page builders som Visual Composer og Divi Builder, som vi bruger på Jeres hjemmesider i dag.

Matt’s vision for Gutenberg er, at det bliver indbygget i WordPress core, og altså ikke vil fungere som plugin. Han vil gerne, at der er i hvert fald 100.000 aktive installeringer (long way to go) inden det integreres som en del af WordPress core.

Visionen for Gutenberg er stor, der er langt igen, men det bliver helt sikkert spændende at følge.

 


 

Ny teknologi inden for sikkerhed

Miriam Schwab, CEO – Illuminea, holdte et oplæg omkring sikkerheden på hjemmesider udviklet i WordPress. Hun gav en masse gode tips og tricks til, hvordan vi bedre kan sikre de hjemmesider, som vi udvikler over for hacking m.m.

Hun havde dog især én pointe, som vi fandt særligt spændende. Dette handlede om en forholdsvist ny teknologi, som gør det muligt at lave en 100% statisk kopi af sin side. Det lyder meget simpelt, men uden at gå for meget ind i det tekniske, så betyder dette at hjemmesiden er 99% uigennemtrængelige for hackers. Hun mener selv, at dette er fremtiden inden for hjemmesider, selvom det er i et tidligt stadie.

Teknologien fungerer på en sådan måde, at det ikke hidtil har været muligt at bruge på et system som WordPress, hvilket ledte hende til at stifte sin egen virksomhed, som gør dette muligt.

Det er endnu ikke ude på markedet, men et meget interessant emne, som helt sikkert er værd at følge med i.